Zoektocht naar het Noorderlicht

Lapland Hotels Ounasvaara Chalets ****

Ounasvaara Chalets maakt deel uit van de keten Lapland Hotels. Het complex met appartementen en chalets ligt 3 km van het stadscentrum dat eenvoudig te bereiken is via bus, taxi of te voet.

De pakketprijs is opgemaakt op basis van een standaard appartement (28 m² - 1 slaapkamer. Tegen een beperkte meerprijs kan u de accommodatie upgraden naar een superior chalet (42 m² - 2 slaapkamers).

Het ontbijt wordt geserveerd in restaurant Thulia. Dit is ook de locatie waar u kan lunchen of dineren. Verblijf in half pension is mogelijk.

Rating Booking.com: 8,6/10

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en hebben een maximumsnelheid van 110 km/uur. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 299 euro per ongeval. Kostprijs: 19 euro per dag.

Programma - Zoektocht naar het Noorderlicht

De reis staat in teken van de aurora's. Twee avonden trekt u er op uit, op zoek naar het Noorderlicht. Tijdens de dag voorzien wij nog andere excursies zodat u bij terugkeer thuis, Lapland in zijn totaliteit heeft ervaren.

De eerste avond vertrekt u in groep en per wagen op zoek naar de aurora's. Dag 2 staat de uitstap 'Magic of Snow and Ice' op het programma. Per sneeuwscooter gaat het naar het ijshotel waar een individueel bezoek op het programma staat. 's Avonds is er geen activiteit gepland. Contacteer de lokale agent indien de vooruitzichten op het noorderlicht goed zijn! Op dag 3 voorzien wij namiddag de excursie 'Premium Combo'. Deze 6-uur durende uitstap combineert het beste wat Lapland te bieden heeft: per sneeuwscooter naar de rendierboerderij in de voormiddag en na de lichte lunch een huskysafari van 1 uur. Na het avondeten trekken jullie er met een privé gids op uit per sneeuwscooter. Onnea!

De laatste dag is een vrije dag. Zoals als onze voorstellen is dit programma volledig aanpasbaar naar uw wensen m.b.t. accommodatie en activiteiten!

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-accommodatie h/t
* Transfers voor alle excursies
* 3 overnachtingen in een superior chalet in Lapland hotel Ounasvaara Chalets inclusief ontbijt
* Nachtsafari (20u00-23u00) in groep per wagen of minibus op de eerste dag
* Excursie 'Magic of Snow and Ice' (12u00-16u00) op dag 2 op basis van dubbel sneeuwscooters, lunch niet inbegrepen
* Excursie 'Premium Combo' (10u00-16u00) in groep op dag 3 op basis van dubbel sneeuwscooter in de voormiddag
* Avondsafari (20u00-23u30) met privégids en single sneeuwscooters
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

MAGISCH NOORDERLICHT

PRIJS VANAF 1.195 € exclusief vluchten
PERIODE 01.12.20 – 31.03.21 
SUPP. PERIODE 1/12/20-6/1/21: +150 € pp & 24/1-13/3/21: +55 € pp
MINIMUM AANTAL PERSONEN 2
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
KINDERKORTING Omwille van de nachtelijke activiteiten is dit programma minder geschikt voor kinderen.
SUPP. SINGLE GEBRUIK CHALET +260 € (7-23/1/21), +295 € (24/1-13/3/21) en +505 € (2/12/20-6/1/21)
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER +150 €
MAALTIJDEN Ontbijt en 1 lunch inclusief
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 299 € aan 19 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.