Zoektocht naar het Noorderlicht

Hotel Santa Claus

Hotel Santa Claus ligt in het centrum van Rovaniemi. Officieel is het viersterenhotel maar omwille van de de eenvoudige kamers beschouwen wij dit eerder als een 3*+ hotel.

Het ontbijt wordt geserveerd in restaurant Gaissa. 's Avonds kun men er terecht voor het half pension of à la carte maaltijden. Café & Bar Zoomit is de verzamelplaats om bij te praten na een dag in de Lapse natuur.

Rating Booking.com: 8,5/10

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en worden niet begrensd. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 300 euro per ongeval. Kostprijs: 30 euro per dag.

Programma - Zoektocht naar het Noorderlicht

De reis staat in teken van de aurora's. Iedere avond trekt u er op uit, op zoek naar het Noorderlicht. Tijdens de dag voorzien wij nog andere excursies zodat u bij terugkeer thuis, Lapland in zijn totaliteit heeft ervaren.

De eerste avond vertrekt u in internationale gezelschap op een sneeuwscootersafari. Dag 2 staat de uitstap 'Highlights of the Arctic Journey' op het programma. Per sneeuwscooter gaat het naar de rendierboerderij voor een bezoek en kort ritje (500 meter) met een rendierslee. Lunch en bezoek aan Santa Claus Village per wagen vervolledigen het dagprogramma. Avondexcursie 'Aurora Trail' per wagen. Op dag 3 voorzien wij namiddag de excursie 'Huky & Snowmobile Galore'. De 4-uur durende sneeuwscootersafari wordt onderbroken voor een tocht per huskyslee van 5 km. Na het avondeten trekken jullie er met een privé gids op uit per sneeuwscooter. Onnea!

De laatste dag is een vrije dag. Zoals als onze voorstellen is dit programma volledig aanpasbaar naar uw wensen m.b.t. accommodatie en activiteiten!

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-accommodatie h/t
* Transfers voor alle excursies
* 3 overnachtingen in een standaard kamer in hotel Santa Claus inclusief ontbijt
* Nachtsafari (20u00-23u00) in groep op dag 1 op basis van dubbel sneeuwscooters
* Excursie 'Highlights of the Arctic Journey' (10u00-16u00) op dag 2 op basis van dubbel sneeuwscooters
* Excursie 'Aurora Trail' (20u00-23u00) op dag 2
* Excursie 'Husky & Snowmobile Galore' (10u00-13u30) op dag 3 op basis van dubbel sneeuwscooters
* Avondsafari (21u00-00u00) met privégids en single sneeuwscooters
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

Individuele 4-daagse

PRIJS VANAF 1.195 € exclusief vluchten
PERIODE 15.12.19 – 31.03.20 (uitgezonderd Kerstvakantie, prijs op aanvraag)
MINIMUM AANTAL PERSONEN 2
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
KINDERKORTING Programma niet mogelijk met kinderen
SUPP. SINGLE KAMER +150 €
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER +150 €
MAALTIJDEN Ontbijt en 1 lunch inclusief
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 300 € aan 30 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.