Quick & Fast

Chalet of cabin

Geen hotel maar een verblijf in een cabin in de Lapse natuur. Op deze manier ervaart u de natuurpracht van Lapland het best. Vooraleer te vertrekken per sneeuwscooter wordt gestopt aan een supermarkt om de nodige inkopen te doen. Terwijl jullie onderweg zijn, worden de boodschappen ter plaatse afgeleverd. Als het Noorderlicht zich toont, zitten jullie - hier in het midden van de natuur - op de eerste rij.

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en worden niet begrensd. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 300 euro per ongeval. Kostprijs: 30 euro per dag.

Programma - Quick & Fast

Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgewacht door de gids. Van de luchthaven gaat het via de supermarkt naar het 'safari house'. Hier wordt een lunch geserveerd en de thermische kledij aangetrokken. De bagage en de aankopen worden aan de cabin afgeleverd. Na de rij- en veiligheidsinstructie vertrekken jullie naar de cabin. Na het ontbijt op dag 2 staat een volle dag per sneeuwscooter op het programma. Optioneel kunnen extra's als ijsvissen, bezoek rendierboerderij of een huskysafari worden toegevoegd. De laatste dag staat nog een wedstrijdje ijskarten op het programma. Na de lunch gaat het naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-accommodatie h/t
* Transfers voor alle excursies
* 2 overnachtingen in een cabin of chalet in logies en op basis van minimum 6 personen
* Diensten van een privé gids ter plaatse
* 3 lunches
* Gebruik van single sneeuwscooters op dag 1 en 2
* Wedstrijdje ijskarten op dag 3
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

Individuele 3-daagse

PRIJS VANAF 995 € exclusief vluchten
PERIODE 10.01.20 – 31.03.20 
MINIMUM AANTAL PERSONEN 6
PRIJS ONDERBEZETTING Op aanvraag
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
KINDERKORTING Programma niet mogelijk met kinderen
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER Niet van toepassing
ONTBIJT & DINER Zelf te verzorgen. 3 lunches inclusief.
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 300 € aan 30 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.