Quick & Fast

Cabin & chalet

De eerste nacht verblijft u in een cabin in de Lapse natuur. Het avondeten wordt in de cabin geserveerd. De gids logeert in principe in dezelfde cabin. Hier in de natuur en ver van de beschaving ervaart u Lapland op zijn mooist. De juiste cabin wordt bepaald in functie van de grootte van het gezelschap en de voorziene route.

De tweede avond logeert u in een superior chalet van Lapland hotels Ounasvaara Chalets. Het complex ligt op 3 km van de stad.

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters (Lynx Xtrim 600 ACE - 60 pk) zijn machines van maximaal 2 jaar oud en hebben een maximumsnelheid van 110 km/uur. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor snelheid en acceleratie beperkt wordt.

Tegen een meerprijs kunnen wij een race-editie sneeuwscooter voorzien. Info: Lynx Xtrim 600 Etec Race Edition - 116 pk - 150 km/uur).

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 € tot 2.000 € per accident afhankelijk van het type. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken (zie zwart kader).

Quick & Fast - individueel programma

Bij aankomst worden jullie op de luchthaven opgewacht door de gids. Transfer per wagen naar Lumi resort voor de lunch en opname thermische kledij. Na de rij- en veiligheidsinstructies vertrekken jullie richting cabin voor de eerste overnachting. Het avondeten wordt in de cabin geserveerd. De gids logeert in dezelfde cabin.

De volgende dag rijden jullie terug naar Lumi Resort. Onderweg wordt gestopt aan een rendierboerderij voor een bezoek en kort ritje met een rendierslee. In principe wordt ook hier de lunch genuttigd. Terugkeer in Lumi in de late namiddag/vooravond en transfer per minibus naar het hotel. Vrije avond.

Vrije voormiddag op dag 3. Na de lunch staat nog een wedstrijdje ijskarten van 1 uur op het programma vooraleer terug naar huis te vliegen.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-accommodatie h/t
* Transfers voor alle excursies
* 1 overnachting in een cabin
* 1 overnachting in een superior chalet in Lapland Hotels Ounasvaara Chalets
* Diensten van een privé gids ter plaatse
* 2 x ontbijt, 3 x lunch en 1 diner
* Gebruik van single sneeuwscooters op dag 1 en 2
* Wedstrijdje ijskarten op dag 3
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

QUICK & FAST

PRIJS PER PERSOON 995 € exclusief vluchten (bij bezetting 5 tot 8 personen).
PERIODE 09.01.21 – 31.03.21 
MEERPRIJS BEZETTING 2-4 personen: +170 € pp
KORTING BEZETTING 9 personen en meer: -60 € pp
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
KINDERKORTING Programma niet mogelijk met kinderen.
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER Niet van toepassing.
MAALTIJDEN Ontbijt , 3 lunches en 1 diner inclusief.
SNEEUWSCOOTER – Lynx Xtrim 600 ACE) Deze sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 299 € aan 19 € per dag. Dit type sneeuwscooter zit standaard in de prijs.
SNEEUWSCOOTER – Lynx Xtrim 600 Etec Race) Deze sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 2.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 499 € aan 29 € per dag. Dit type sneeuwscooter is optioneel te reserveren aan 65 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.