Luxe groepsreis Fins-Lapland

Hotel Arctic Light ****s

Het Arctic Light hotel is zonder twijfel het beste hotel van de stad. Dit recente hotel - geopend in lente 2015 - is ondergebracht in het voormalige stadhuis van Rovaniemi, één van de weinig overgebleven historische gebouwen. In vergelijking met de andere hotels zijn de kamers opmerkelijk groter en ligt de kwaliteit een heel stuk hoger. Het is het enige luxe-hotel van de stad en een van de beste hotels in Lapland.

Wij voorzien er de Magic kamer. Deze zijn 26 m² groot en voorzien van alle comfort inclusief flatscreen, iPod docking station en Nespresso machine. De badkamer heeft een inloopdouche. Mits bijbetaling kan u upgarden naar een Arctic kamer, Polar kamer of loft/suite.

Het ontbijtbuffet is niet enkel zeer uitgebreid; onder toezicht van chef Sara La Fountain wordt ook gezorgd voor een gezonde invulling.

Rating Booking.com: 9,4/10

Programma - Groepsreis Fins-Lapland

Na aankomst in Rovaniemi rijden wij dadelijk naar het ‘safari house’ van onze lokale agent. Hier serveren wij een lunch, passen de thermische kledij en nemen het tegen elkaar op in een wedstrijdje ijskarten vooraleer naar het hotel te rijden. ’s Avonds staat de optionele nachtsafari per sneeuwscooter op het programma waarbij wij op zoek gaan naar het noorderlicht. Voorafgaand aan deze excursie serveren wij een diner.

De volgende 2 dagen verplaatsen wij ons op sneeuwscooters door het wondermooie landschap. Onderweg wordt niet alleen gestopt om foto’s te maken maar ook voor een bezoek aan de rendierboerderij inclusief kort ritje (500 meter), een initiatie ijsvissen, een wandeling met sneeuwschoenen en een bezoek aan het ijshotel. Verder staat ook nog een huskysafari van 1 uur op het programma, voor velen één van de hoogtepunten van de reis. Het zal al even donker zijn wanneer wij terug aankomen in de stad.

De laatste dag heeft u de keuze om uit te slapen en laat te ontbijten (tot 11u00) of te kiezen voor een bezoekje aan de Kerstman bij Santa Claus Village.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en hebben een maximumsnelheid van 110 km/uur. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 299 euro per ongeval. Kostprijs: 19 euro per dag.

4-daagse groepsreis

PRIJS 2.095 €
DATUM do 20.01.22 – zo 23.01.22
BESCHIKBAARHEID 16 plaatsen
VLUCHTINFO FINNAIR 20/01  Brussel – Helsinki   07.30-11.00

20/01  Helsinki – Rovaniemi   12.10-13.30

23/01  Rovaniemi – Helsinki   14.10-15.30

23/01  Helsinki – Brussel   16.40-18.20

SUPP. SINGLE KAMER +395 €
CHECK-IN/OUT Check-in bij aankomst
Check-out om 12:00
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER +150 € (voor 2 dagen)
SUPP. VOL PENSION +130 € (voor diner op 29/1 en 30/1)
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 299 € aan 19 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.

Inbegrepen

* Vluchten met Finnair inclusief 23 kg check-in bagage en 8 kg handbagage
* Transfers ter plaatse
* 3 overnachtingen in een magic kamer in hotel Arctic Light op basis van 2 personen per kamer, ontbijt inclusief
* Lunch op 20/1, 21/1 en 22/1
* Diner op 20/1
* 3 dagen per sneeuwscooter, twee personen per sneeuwscooter
* Wedstrijdje ijskarten - 2 x 15 minuten effectieve rijtijd
* Bezoek aan de rendierboerderij inclusief kort ritje (500 meter)
* Huskysafari van 1 uur
* Bezoek aan het Arctic Snow Hotel
* Initiatie ijsvissen
* Wandeling met sneeuwschoenen van 30 à 40 minuten
* Begeleiding ter plaatse door ASL Travel
* Gebruik van de vermelde thermische kledij