Lapland voor Families

Hotel Arctic City ***s

Hotel Arctic City is het zusterhotel van het luxueuzere hotel Arctic Light en ligt ook in het centrum van het stadje vlakbij de restaurants, cafés en clubs.

De kamers zijn klein maar verzorgd en voorzien van alle comfort. Wifi is gratis in het hele hotel. Verder zijn er 2 sauna's en 2 restaurants. Het ontbijt wordt geserveerd in restaurant Monte Rosa. Hier kan u 's avonds ook terecht voor het half pension of een à la carte diner. Drankjes en lichte maaltijden worden geserveerd in in Bull Bar & Grill.

Rating Booking.com: 8,6/10

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en worden niet begrensd. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 300 euro per ongeval. Kostprijs: 30 euro per dag.

Programma - Lapland voor Families

Dit individueel te boeken programma richt zich tot gezinnen met kinderen. Door voldoende afwisseling in te bouwen met locaties waar zij kunnen opwarmen, gaan ook de jongste deelnemers zich perfect kunnen amuseren.

De invulling van de reis in een combinatie van excursies in groep zoals 'Highlights of the Arctic Journey' en de 'Husky & Snowmobile Galore'. Wij voorzien ook een vrije dag waarop jullie per wagen Ranua Wildlife Park gaan bezoeken. Hier maken jullie een 3 kilometer lange wandeling en ontdekken er tientallen minder alledaagse diersoorten.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-hotel h/t
* Transfers voor alle excursies
* 4 overnachtingen in een comfort kamer in hotel Arctic City op basis van 2 vol betalende personen per kamer, ontbijt inclusief
* Excursie per huurwagen naar Ranua Wildlife Park
* Excursie 'Highlights of the Arctic Journey' (10u00-16u00) deels per sneeuwscooter en deels per wagen, lunch inclusief. 2 personen per sneeuwscooter
* Excursie 'Husky & Snowmobile Galore' (13u00-16u00) per sneeuwscooter en een huskytocht van 20 minuten. 2 personen per sneeuwscooter
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

Individuele 5-daagse

PRIJS VANAF 895 € exclusief vluchten
PERIODE 15.12.19 – 31.03.20 (uitgezonderd Kerstvakantie, prijs op aanvraag)
MINIMUM AANTAL VOLWASSENEN 2
KINDERKORTING -450 € (t.e.m. 12 jaar)
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
KINDERKORTING
SUPP. SINGLE KAMER +165 € (januari & maart 2020) of 195 € (februari 2020)
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER +100 € (voor 2 excursies)
SUPP. HALF PENSION +168 € per volwassene en +100 € per kind (t.e.m. 12 jaar) voor 4 diners in het hotel
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 300 € aan 30 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.