Lapland voor Families

Lapland Hotels Ounasvaara Chalets ****

Ounasvaara Chalets maakt deel uit van de keten Lapland Hotels. Het complex met appartementen en chalets ligt 3 km van het stadscentrum dat eenvoudig te bereiken is via bus, taxi of te voet.

De pakketprijs is opgemaakt op basis van een standaard appartement (28 m² - 1 slaapkamer. Tegen een beperkte meerprijs kan u de accommodatie upgraden naar een superior chalet (42 m² - 2 slaapkamers).

Het ontbijt wordt geserveerd in restaurant Thulia. Dit is ook de locatie waar u kan lunchen of dineren. Verblijf in half pension is mogelijk.

Rating Booking.com: 8,6/10

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en hebben een maximumsnelheid van 110 km/uur. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 299 euro per ongeval. Kostprijs: 19 euro per dag.

Grotere kinderen zitten bij de ouders op de sneeuwscooter. De kleintjes zitten in een slee die achteraan de sneeuwscooter bevestigd is.

Programma - Lapland voor Families

Dit individueel te boeken programma richt zich tot gezinnen met kinderen. Door voldoende afwisseling in te bouwen met locaties waar zij kunnen opwarmen, gaan ook de jongste deelnemers zich perfect kunnen amuseren.

De invulling van de reis in een combinatie van excursies in groep zoals de 'familiesafari', de 'Magic of Snow and Ice' en de 'Premium Combo'. Wij voorzien ook een vrije tijd om Santa Claus Village te bezoeken of andere activiteiten te ondernemen.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-hotel h/t
* Transfers voor alle excursies
* 4 overnachtingen in een superior chalet met 2 slaapkamers Lapland Hotels Ounasvaara Chalets op basis van 2 vol betalende personen per kamer, ontbijt inclusief
* Lunch op dag 1
* Excursie 'Familiesafari' op basis dubbel sneeuwscooter
* Excursie 'Premium Combo' (10u00-16u00) deels per sneeuwscooter, 2 personen per sneeuwscooter inclusief lichte lunch (maaltijdsoep), bezoek aan de rendierboerderij en huskysafari van 1 uur
* Excursie 'Magic of Snow and Ice' (12u00-16u00) per sneeuwscooter. 2 personen per sneeuwscooter inclusief individueel bezoek aan het ijshotel
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

LAPLAND VOOR FAMILIES

PRIJS PER PERSOON 1.265 € exclusief vluchten (minimum 2 volwassenen)
PERIODE 01.12.20 – 31.03.21 
MEERPRIJS HOOGSEIZOEN +70 € pp (24/1-13/3/21) of +300 € pp (2/12/20-6/1/21)
KINDERKORTING -740 € (t.e.m. 14 jaar)
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
SUPP. SINGLE STANDAARD KAMER +300 € (7-23/1/21), +340 € (24/1-13/3/21), +585 € (1/12/20-6/1/21)
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER +150 € (voor 3 excursies)
SUPP. HALF PENSION +170 € per volwassene en +85 € per kind (t.e.m. 12 jaar) voor 4 diners in het complex
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 299 € aan 19 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.