Lapland Experience

Lapland hotels Ounasvaara Chalets ****

Ounasvaara Chalets maakt deel uit van de keten Lapland Hotels. Het complex met appartementen en chalets ligt 3 km van het stadscentrum dat eenvoudig te bereiken is via bus, taxi of te voet.

De pakketprijs is opgemaakt op basis van een standaard appartement (28 m² - 1 slaapkamer. Tegen een beperkte meerprijs kan u de accommodatie upgraden naar een superior chalet (42 m² - 2 slaapkamers).

Het ontbijt wordt geserveerd in restaurant Thulia. Dit is ook de locatie waar u kan lunchen of dineren. Verblijf in half pension is mogelijk.

Rating Booking.com: 8,6/10

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en hebben een maximumsnelheid van 110 km/uur. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 299 euro per ongeval. Kostprijs: 19 euro per dag.

Individueel programma - Lapland Experience

Dit individuele programma met verblijf in Laplandhotels Ounasvaara Chalets is boekbaar vanaf 1/12/20 tot en met 31/3/21. Dit programma combineert een aantal groepsexcursies die u in internationaal gezelschap aflegt. Vanaf 6 vol betalende deelnemers kunnen de excursies op private basis ondernomen worden.

De eerste avond gaat u al dadelijk op zoek naar het noorderlicht. De uitstap is in groep en per wagen of minibus. Op dag 2 vertrekt u eerst per sneeuwscooter naar de rendierboerderij voor een bezoek inclusief kort ritje (500 meter). Na het bezoek keert u terug naar Lumi voor de lunch (maaltijdsoep). Namiddag staat een huskysafari van 1 uur op het programma. Op dag 3 vertrekt u voor een excursie van 4 uur per sneeuwscooter met privégids. De rit brengt u tot het Arctic Snow Hotel waar een individueel bezoek op het programma staat. De laatste dag is vrij in te vullen of u kan ervoor opteren om nog een extra activiteit te boeken.

Dit programma geldt als voorbeeld en kan naar uw wensen en budget worden aangepast.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-hotel h/t
* Transfers voor alle excursies
* 3 overnachtingen in een standaard appartement in Lapland hotels Ounasvaara Chalets op basis van 2 personen per kamer, ontbijt inclusief
* Excursie per wagen 'Aurora Trail' dag de eerste avond
* Excursie 'Premium Combo' (10u00-16u00) inclusief lunch (maaltijdsoep), bezoek aan de rendierboerderij en huskysafari van 1 uur. 2 personen per sneeuwscooter
* Privé sneeuwscootertocht naar het ijshotel van 4 uur, timing zelf te bepalen. Individueel bezoek aan het ijshotel is inclusief
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

LAPLAND EXPERIENCE

PRIJS VANAF 955 € exclusief vluchten
PERIODE 01.12.20 – 31.03.21 (supplement periode 1/12/20-6/1/21: +150 € pp, supplement periode 24/1-13/3/21: 55 € pp)
MINIMUM AANTAL PERSONEN 2
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
SUPP. SINGLE  APPARTEMENT +260 € (7-23/1/21), +295 € (24/1-13/3/21) en +505 € (2/12/20-6/1/21)
SUPP. SUPERIOR CHALET +45 € pp (7/1-13/3/21) en +65 € pp (2/12/20-6/1/21) – meerprijs bij dubbel gebruik
KINDERKORTING Op aanvraag
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER +50 € (excursie dag 2)
SUPP. HALF PENSION +125 € (voor 3 diners) met uitzondering de kerstvakantie (op aanvraag)
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 299 € aan 19 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.