Lapland Light

Hotel Arctic City ***s

Hotel Arctic City is het zusterhotel van het luxueuzere hotel Arctic Light en ligt ook in het centrum van het stadje vlakbij de restaurants, cafés en clubs.

De kamers zijn klein maar verzorgd en voorzien van alle comfort. Wifi is gratis in het hele hotel. Verder zijn er 2 sauna's en 2 restaurants. Het ontbijt wordt geserveerd in restaurant Monte Rosa. Hier kan u 's avonds ook terecht voor het half pension of een à la carte diner. Drankjes en lichte maaltijden worden geserveerd in in Bull Bar & Grill.

Rating Booking.com: 8,6/10

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en worden niet begrensd. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 300 euro per ongeval. Kostprijs: 30 euro per dag.

Programma - Lapland Light

Dit individuele programma met verblijf in hotel Arctic City is boekbaar vanaf 15/12 met uitzondering van de Kerstvakantie. Dit programma combineert een aantal groepsexcursies die u in internationaal gezelschap aflegt. Vanaf 6 vol betalende deelnemers kunnen de excursies op private basis ondernomen worden.

De eerste avond gaat u al dadelijk per wagen op zoek naar het noorderlicht. Op dag 2 vertrekt u eerst per sneeuwscooter naar de rendierboerderij voor een bezoek inclusief kort ritje (500 meter). Na de lunch gaat het per wagen naar Santa Claus Village voor een bezoek aan de Kerstman. Dag 3 staat een excursie van 4 uur per sneeuwscooter op het programma inclusief een huskysafari van 5 km. De excursies op dag 2 en 3 duren 5 en 7 uur inclusief transfertijden. De laatste dag is vrij of u kan ervoor opteren om nog een extra activiteit te boeken.

Dit programma geldt als voorbeeld en kan naar uw wensen en budget worden aangepast.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-hotel h/t
* Transfers voor alle excursies
* 3 overnachtingen in een comfort kamer in hotel Arctic City op basis van 2 personen per kamer, ontbijt inclusief
* Excursie per wagen 'Aurora Trail' dag de eerste avond
* Excursie 'Highlights of Arctic Journey' (10u00-16u00) deels per sneeuwscooter en deels per wagen, lunch inclusief. 2 personen per sneeuwscooter
* Excursie 'Husky & Snowmobile Galore' (10u00-13u30) per sneeuwscooter en een huskytocht van 5 km. 2 personen per sneeuwscooter
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

Individuele 4-daagse

PRIJS VANAF 830 € exclusief vluchten
PERIODE 15.12.19 – 31.03.20 (uitgezonderd Kerstvakantie, prijs op aanvraag)
MINIMUM AANTAL PERSONEN 2
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
SUPP. SINGLE KAMER +165 € (januari & maart 2020) of 195 € (februari 2020)
KINDERKORTING Op aanvraag
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER +100 € (voor 2 excursies)
SUPP. HALF PENSION +126 € (voor 3 diners)
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 300 € aan 30 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.