Lapland in alle Luxe

Hotel Arctic Light ****s

Het Arctic Light hotel is zonder twijfel het beste hotel van de stad. Dit recente hotel - geopend in lente 2015 - is ondergebracht in het voormalige stadhuis van Rovaniemi, één van de weinig overgebleven historische gebouwen. In vergelijking met de andere hotels zijn de kamers opmerkelijk groter en ligt de kwaliteit een heel stuk hoger. Het is het enige luxe-hotel van de stad en een van de beste hotels in Lapland.

Wij voorzien er de Magic kamer. Deze zijn 26 m² groot en voorzien van alle comfort inclusief flatscreen, iPod docking station en Nespresso machine. De badkamer heeft een inloopdouche. Mits bijbetaling kan u upgarden naar een Arctic kamer, Polar kamer of loft/suite.

Het ontbijtbuffet is niet enkel zeer uitgebreid; onder toezicht van chef Sara La Fountain wordt ook gezorgd voor een gezonde invulling.

Rating Booking.com: 9,4/10

Programma - Lapland in alle Luxe

Bij aankomst in Rovaniemi wordt u opgewacht door uw gids. Hij brengt u per wagen of minibus naar het ‘safari house’ van onze lokale agent. Hier wordt de lunch geserveerd en past u de thermische kledij. Na de rij- en veiligheidsinstructies vertrekt u voor een sneeuwscootersafari van 4 uur. Aansluitend is er de transfer per wagen naar het hotel. Het alternatief is dezelfde excursie 's avonds uit te voeren om zo op zoek te gaan naar het noorderlicht.

De volgende 2 dagen verplaatst u zich op sneeuwscooters door het wondermooie landschap. Onderweg wordt niet alleen gestopt om foto’s te maken maar ook voor een bezoek aan de rendierboerderij inclusief kort ritje (500 meter), een initiatie ijsvissen, een wandeling met sneeuwschoenen en een bezoek aan het ijshotel. Verder staat ook nog een huskysafari van 1 uur op het programma, voor velen één van de hoogtepunten van de reis.

De laatste dag heeft u de keuze om uit te slapen of te kiezen voor een bezoekje aan de Kerstman bij Santa Claus Village of een andere excursie.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en hebben een maximumsnelheid van 110 km/uur. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 299 euro per ongeval. Kostprijs: 19 euro per dag.

LAPLAND IN ALLE LUXE

PRIJS PER PERSOON 1.495 € exclusief vluchten (minimum 2 personen)
DATUM 01.12.20 – 31.03.21
TOESLAG HOOGSEIZOEN +180 € pp (16/12/20-7/1/21) voor een Magic kamer.
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
SUPP. SINGLE KAMER +395 € en 650 € (16/12/20-7/1/21) voor een Magic single kamer.
UPGRADE KAMER +115 € pp (Arctic kamer) en +240 € pp (Polar kamer). Meerprijs hoogseizoen op aanvraag.
CHECK-IN/OUT Check-in vanaf 14u00
Check-out om 12:00
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER +200 € pp (voor 3 dagen – minimum van 2 sneeuwscooters vereist!).
MAALTIJDEN Ontbijt en 3 lunches inclusief.
SUPP. HALF PENSION +160 € (voor 3 diners in het hotel)
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 299 € aan 19 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.

Inbegrepen

* Transfers van en naar de luchthaven en bij alle excursies
* 3 overnachtingen in een magic kamer in hotel Arctic Light op basis van 2 personen per kamer, ontbijt inclusief
* Lunch op dag 1, 2 en 3
* 3 dagen per sneeuwscooter, twee personen per sneeuwscooter
* Bezoek aan de rendierboerderij inclusief kort ritje (500 meter)
* Huskysafari van 1 uur
* Bezoek aan het Arctic Snow Hotel
* Initiatie ijsvissen
* Alle vermelde excursies met een privé gids
* Gebruik van de vermelde thermische kledij