Lapland in alle Luxe

Hotel Arctic Light ****s

Het Arctic Light hotel is zonder twijfel het beste hotel van de stad. Dit nieuwe hotel - geopend in lente 2015 - is ondergebracht in het voormalige stadhuis van Rovaniemi, één van de weinig overgebleven historische gebouwen. In vergelijking met de andere hotels zijn de kamers opmerkelijk groter en ligt de kwaliteit een heel stuk hoger. Het is het enige luxe-hotel van de stad.

Wij voorzien er de Magic kamer. Deze zijn 26 m² groot en voorzien van alle comfort inclusief flatscreen, iPod docking station en Nespresso machine. De badkamer heeft een inloopdouche. Mits bijbetaling kan u upgarden naar een Arctic kamer, Polar kamer of loft/suite.

Het ontbijtbuffet is niet enkel zeer uitgebreid; onder toezicht van chef Sara La Fountain wordt ook gezorgd voor een gezonde invulling.

Rating Booking.com: 9,4/10

Arctic Snow Hotel & Glass Igloos

Het Arctic Snow Hotel & Glass Igloos - gelegen op 35 kilometer van Rovaniemi - biedt naast de iglo's uit glas ook nog ijskamers aan. In dit programma hebben wij de warme iglo uit glas opgenomen. De iglo's hebben een eigen badkamer met douche.
Het complex beschikt over 3 restaurants, sauna's, sneeuwsauna's en een buitenjacuzzi. Een alarmdienst verwittigd u wanneer het noorderlicht zichtbaar is. Toegang tot het sneeuwhotel zelf is gratis.
Onze mening: het complex is niet luxueus maar de formule is wel uniek. Indien het noorderlicht zichtbaar is, zit of ligt u hier op de eerste rij. Wij adviseren om er niet langer dan 1 nacht te verblijven.

Rating Booking.com: 8,3/10

Programma - Lapland in alle Luxe

Na aankomst in Rovaniemi wordt u onmiddellijk naar het Arctic Snow Hotel & Glass Igloos gereden. Na check-in bent u vrij voor een bezoek aan het ijshotel of kunt u genieten van een echte ijssauna. Hopelijk blijft het 's nachts niet bij een droom van het noorderlicht maar ervaart u dit ter plaatse.

Na het ontbijt wordt u opgehaald door onze lokale agent. De komende 2 dagen ontdekken jullie Lapland in alle vrijheid per sneeuwscooter. Omdat jullie een privé gids hebben bepalen jullie voor een groot stuk zelf de invullen. Het rijden wordt afgewisseld met typische Lapse activiteiten: huskysafari van +/- 1,5 uur, een bezoek aan de rendierboerderij inclusief kort ritje, een wedstrijdje ijskarten en een initiatie ijsvissen.

De laatste dag is een vrije dag met de mogelijkheid om - in functie van de terugvlucht - Santa Claus Village te bezoeken of te gaan skiën in Rovaniemi.

Individuele 4-daagse

PRIJS 1.575 € exclusief vluchten
PERIODE 15.12.19 – 31.03.20 (uitgezonderd Kerstvakantie, prijs op aanvraag)
MINIMUM AANTAL PERSONEN 2
SUPP. SINGLE KAMER +485 €
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
CHECK-IN/OUT Check-in vanaf 15u00
Check-out om 12:00
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER +175 € (voor 2 dagen). Er is een minimumafname van 2 sneeuwscooters verplicht!
SUPP. VOL PENSION +190 € (voor 3 diners)
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 300 € aan 30 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en worden niet begrensd. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 300 euro per ongeval. Kostprijs: 30 euro per dag.

Inbegrepen

* Transfers ter plaatse
* 1 overnachting in een glazen iglo in het Arctic Snow Hotel & Glass Igloos op basis van 2 personen per kamer, inclusief ontbijt
* 2 overnachtingen in een magic kamer in hotel Arctic Light op basis van 2 personen per kamer, inclusief ontbijt
* 2 dagen per sneeuwscooter (dag 2 & 3) met privé gids, twee personen per sneeuwscooter inclusief lunch
* Wedstrijdje ijskarten
* Bezoek aan de rendierboerderij inclusief kort ritje (500 meter)
* Huskysafari van 1,5 uur
* Bezoek aan het Arctic Snow Hotel tijdens het verblijf ter plaatse
* Initiatie ijsvissen
* Gebruik van de vermelde thermische kledij