Lapland Adventure

Accommodatie

De eerste nacht wordt overnacht in een cabin. Bij boeking van de cabin heeft u in de mate van het mogelijk inspraak in het type en de locatie van de cabin, uiteraard in functie van de beschikbaarheid. De tweede nacht is voorzien in hotel Kieringin Majatalo in Kierinki. In Rovaniemi hebben wij het City Hotel opgenomen maar hier kunnen wij alternatieven voorzien indien gewenst.

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters (Lynx Xtrim 600 ACE - 60 pk) zijn machines van maximaal 2 jaar oud en hebben een maximumsnelheid van 110 km/uur. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor snelheid en acceleratie beperkt wordt.

Tegen een meerprijs kunnen wij een race-editie sneeuwscooter voorzien. Info: Lynx Xtrim 600 Etec Race Edition - 116 pk - 150 km/uur).

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 € tot 2.000 € per accident afhankelijk van het type. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken (zie zwart kader).

Programma - Lapland Adventure

Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgewacht door de gids. Hierna rijden jullie naar het 'safari house' voor de lunch en opname thermische kledij. Na de rij- en veiligheidsinstructies vertrekken jullie voor een rit van 50 à 80 kilometer. Diner en overnachting in de cabin. De gids verblijft in dezelfde cabin!

Na het ontbijt gaat het richting Kierinki, een dorp met 120 inwoners zo'n 110 kilometer ten noorden van Rovaniemi. De rit gaat door een fantastisch winter wonderland. Toeristen gaan jullie hier niet tegenkomen. Op het eind van de dag staan +/- 120 kilometer op de dagteller. Diner en overnachting in Kieringin Majatalo.

Na het ontbijt start de terugrit naar Lumi, goed voor zo'n 175 kilometer rijplezier. Er staat nog een kort bezoek aan een rendierboerderij op het programma. Vergeet onderweg zeker niet de Käyrästunturi heuvel te beklimmen! De top ervan is de perfecte locatie voor de vakantiefoto. Terugkeer bij Lumi Resort en transfer naar het hotel. Vrije avond in Rovaniemi. Overnachting in hotel City.

Ontbijt en vrije voormiddag/dag. Optioneel kunnen jullie nog een huskysafari voorzien om 10u00 of 14u00, in functtie van de vluchttijden.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-Lumi & City hotel-luchthaven
* 1 overnachting in een cabin (1ste nacht)
* 1 overnachting in hotel Kieringin Majatalo (2de nacht)
* 1 overnachtingen in een comfort kamer in hotel Arctic City (derde nacht)
* Maaltijden: 3 x ontbijt & lunch + 2 x diner
* 3 dagen met single sneeuwscooters en de diensten van een privé gids
* Bezoek aan de rendierboerderij inclusief kort ritje (500 meter)
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

Lapland Adventure

PRIJS PER PERSOON 1.350 € exclusief vluchten (bij bezetting 5 tot 8 personen).
PERIODE 9.01.21 – 31.03.21 
MEERPRIJS BEZETTING 2 – 4 personen: +200 € pp
KORTING BEZETTING 9 personen en meer: -60 € pp
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
SUPP. SINGLE KAMER +150 € voor 2 overnachtingen (nacht 2 en 3).
KINDERKORTING Programma niet mogelijk met kinderen.
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER Niet van toepassing.
MAALTIJDEN 3 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diner inclusief
SNEEUWSCOOTERS – Lynx Xtrim 600 ACE) De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 299 € aan 19 € per dag. Dit type sneeuwscooter zit standaard in de prijs.
SNEEUWSCOOTERS – Lynx Xtrim 600 Etec Race) De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 2.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 499 € aan 29 € per dag. Dit type sneeuwscooter is optioneel te reserveren aan 65 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.