Avontuur in de Lapse Wildernis

Accommodatie

De eerste en laatste nacht is een verblijf in de stad voorzien. De andere 2 nachten slapen jullie in cabins in de natuur. Er is geen betere manier om het echte Lapland te ontdekken.

In de cabins of chalets worden ook het ontbijt en het avondeten geserveerd. Omdat er verder geen faciliteiten zoals winkels in de buurt zijn, moet op voorhand de 'drankbestelling' doorgegeven worden.

Sneeuwscooters

De sneeuwscooters zijn machines van maximaal 2 jaar oud en worden niet begrensd. Voor de sportieve rijder is dit een enorm pluspunt. De rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Zij kunnen de eco stand selecteren waardoor de snelheid beperkt wordt.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen schade maar er blijft een eigen risico van 1.000 euro per accident. Ter plaatse kan een verzekering afgesloten worden om de franchise te beperken tot 300 euro per ongeval. Kostprijs: 30 euro per dag.

Programma - Heart of the Wilderness

Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgewacht door de gids. Hierna rijden jullie naar het 'safari house' voor de lunch en opname thermische kledij. Vooraleer naar het hotel te rijden nemen jullie het tegen elkaar op in een wedstrijdje ijskarten.

Na het ontbijt checken jullie uit. Enkel de nodige kledij wordt meegenomen in tassen die jullie eerder ontvangen hebben. De rest van de bagage blijft achter in de bagageruimte van het hotel. Na de rij- en veiligheidsinstructies vertrekken jullie per sneeuwscooter. De beschaving maakt plaats voor de wildernis. Wij beloven jullie 3 memorable dagen!

Op de vierde dag voorzien wij nog een stop aan de rendierboerderij voor een bezoek en kort ritje vooraleer terug te keren in de beschaving. Wie niet te vermoeid is, kan 's avonds nog kennismaken met het nachtleven. Voor de diehards: sluitingstijd is 3u30.

De laatste dag staat geen activiteit op het programma maar in functie van de vluchtschema zou nog een huskysafari kunnen worden opgenomen.

Weer & kledij

Het kan koud worden in Lapland. In de maanden januari en februari zijn temperaturen tot -30°C geen uitzondering. De gemiddelde maximumtemperatuur zal in deze periode rond -10°C schommelen. De dagen zijn het kortst in de maanden december en januari.

Laat u zeker niet afschrikken door de koude temperaturen. U ontvangst ter plaatse gepaste kledij (zie zwart kader). Zelf te voorzien: thermisch ondergoed, ski-sokken, muts, dunne handschoenen, sjaal, trainingsbroek en fleece om onder het thermisch pak te dragen. Warmtepads kunnen een hulp zijn voor de grootste koukleumen!

Inbegrepen

* Transfers luchthaven-accommodatie h/t
* 2 overnachtingen in een comfort kamer in hotel Arctic City inclusief ontbijt
* 2 overnachtingen in een cabin of chalet op basis van minimum 6 personen
* Maaltijden: 4 x ontbijt & lunch + 2 x diner
* Wedstrijdje ijskarten op dag 1
* 3 volle dagen met single sneeuwscooters en de diensten van een privé gids
* Bezoek aan de rendierboerderij inclusief kort ritje (500 meter)
* Gebruik van de vermelde thermische kledij

Individuele 5-daagse

PRIJS VANAF 1.460 € exclusief vluchten
PERIODE 10.01.20 – 31.03.20 
MINIMUM AANTAL PERSONEN 6
PRIJS ONDERBEZETTING Op aanvraag
MEERPRIJS FEBRUARI +40 €
VLUCHTINFO & PRIJZEN FINNAIR Vanaf 375 € (Z-klasse)
SUPP.SINGLE KAMER +110 € (januari & maart) of +130 € (februari) voor de 2 hotelovernachtingen
KINDERKORTING Programma niet mogelijk met kinderen
SUPP. SINGLE SNEEUWSCOOTER Niet van toepassing
MAALTIJDEN 4 x ontbijt, 4 x lunch en 2 x diner inclusief
SNEEUWSCOOTERS De sneeuwscooters zijn verzekerd maar er blijft een franchise van 1.000 €, ter plaatse afkoopbaar tot 300 € aan 30 € per dag.
THERMISCHE KLEDIJ Inclusief: broek & jas of onesie, schoenen, handschoenen, balaclava en helm.
FOOIEN Zijn niet inbegrepen maar worden enorm geapprecieerd. Wij stellen geheel vrijblijvend 15 € per persoon voor.