3-daagse Fins-Lapland – Arctic City

Incentive Vanhie

alle lapse activiteitenbegeleide reishotel arctic lightincentivevanhie
Programma

Aankomst op Rovaniemi luchthaven. Opname bagage en meet & greet met een van de lokale gidsen die ons de komende dagen zal begeleiden. Passen thermische kleren en lunch, gevolgd door een wedstrijdje ijskarten.

Diner in restaurant Monte Rosa. Na het diner worden de thermische kleren aangetrokken en vertrekt de groep per sneeuwscooter voor een avondsafari, op zoek naar het magische noorderlicht door de donkere Lapse nacht. Halverwege de rit wordt gestopt voor een warme kop thee of bessensap aan het houtvuur.

Volle dag met sneeuwscooter dat het perfecte transportmiddel is om van activiteit naar activiteit te rijden. Ondertussen geniet je van een magisch winter wonderland.  Wij voorzien voor een groepsreis altijd minimum 2 lokale gidsen waardoor op bepaalde momenten ook aan verschillende snelheden kan worden gereden. Op deze manier kan u altijd optimaal genieten van uw Laps avontuur.

Aan de rendierboerderij maakt u een kort ritje van 600 meter met een rendierslee. Van de rendierboerderij gaat het naar het Arctic Snow Hotel. Hier wordt de lunch in een typische kota geserveerd. De boven een houtvuur gegaarde zalm smaakt heerlijk. Tijdens de dag is er nog een mogelijkheid om een stap te voorzien voor een initiatie ijsvissen of een wandeling met sneeuwschoenen. Deze activiteit moet wel op voorhand worden bepaald.

‘s Avonds diner in restaurant Nili.

Vooraleer naar de luchthaven te vertrekken staat nog een huskytocht van 10 kilometer op het programma.

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Accommodatie

Check-in
2022-01-29

Check-out
2022-01-31

Pekankatu 9, 96200 Rovaniemi, Finland

Hotel Arctic City ligt in het centrum van Rovaniemi op 2 minuten wandelen van Koskikatu, de belangrijkste straat van Rovaniemi.

Het hotel heeft 3 type kamers: classic (16m²), style (17m²) en junior suites (40m²). De classic kamers zijn klein en naar onze mening enkel geschikt voor single of dubbel gebruik. Alles classic kamers hebben een bad of douche terwijl de styles kamers een douche hebben. De 2 junior suites hebben een privé sauna.

Aan het hotel zijn 2 restaurants verbonden. Monte Rosa is het restaurant waar het ontbijt (dagelijks tussen 7u00 en 10u00 behalve zondag 8u00-10u30) en het half pension wordt geserveerd. A la carte maaltijden zijn hier ook mogelijk. Bull Bar & Grill serveert gerechten uit de Noord-Amerikaanse keuken.

Praktische informatie

Voor EU-burgers volstaat een identiteitskaart of internationaal paspoort geldig voor de periode van het verblijf. Voor mensen die in België resideren maar een andere nationaliteit hebben volstaat de verblijfskaart NIET! Dit is geen geldig document om mee te reizen. Niet EU-burgers moeten contact nemen met de ambassade om te checken of er bijkomende documenten nodig zijn om naar Finland te reizen. Kinderen dienen ook in het bezit te zijn van een kids-ID.

De winterperiode in Lapland kan al starten in de maand oktober en loopt tot de maand mei in het hoge noorden. De maanden december tot februari zijn de koudste maanden met gemiddelde maximumtemperaturen tussen -7°C en -10°C. Uitschieters tot -35°C komen bijna elke winter wel eens voor. U goed kleden in laagjes is de boodschap!

Om de weersvoorspelling te volgen, adviseren wij om de website van het Fins Meteorologisch Instituut te volgen.

De dag met het minste daglicht valt steeds op 21 december. De zon komt dan op om 11u07 en gaat onder om 13u22. Het is uiteraard niet zo dat het ervoor en erna helemaal donker is.  In januari gaan de dagen gemiddeld elke dag bijna 7 minuten meer daglicht geven. Indien u kiest om de reis in de donkerste periode te ondernemen dan passen wij de excursies hier zoveel mogelijk op af.

Check de website Timeanddate voor het overzicht van zonop- en zonsondergang.

Het noorderlicht of Aurora Borealis is een van de meest spectaculaire natuurfenomenen. Bij velen staat dit hoog op de bucketlist. Jammer genoeg is dit niet op afroep zichtbaar. Het verschijnsel is waarneembaar boven de poolcirkel van de herfst tot begin van het voorjaar. Verder moet er zonneactiviteit zijn, bewolking achterwege blijven en moet artificieel licht zoveel mogelijk afwezig zijn.

De beste tijd van de avond is tussen 21u00 en 01u00. Op de meest toeristische plaatsen gaat men daarom op deze momenten speciale excursies organiseren waarbij men de deelnemers meeneemt naar een locatie ver van lichtvervuiling om de kansen op waarneming te optimaliseren.

Ter plaatse krijgen jullie voor de excursies steeds:

 • 2-delig pak (jas en broek) of onesie
 • Helm met vizier of helm met skibril (extra skibril!)
 • Schoenen

Verder voorziet de lokale organisatie indien gewenst handschoenen, een extra paar sokken en balaclava. Zelf mee te nemen: thermisch ondergoed, skisokken, losse broek of jogging en fleece voor onder het pak te dragen, sjaal, muts, eigen balaclava of handschoenen. Het is niet nodig om een skipak mee te nemen.

Tip: neem een eigen skibril mee indien u er eentje hebt. Op die manier kan u snel van bril wisselen indien de bril bevriest en de zichtbaarheid afneemt.

Fins is de officiële taal en is voor de meesten van ons totaal onverstaanbaar. Het Samisch – of oneerbiedig Laps – wordt nog maar door een zeer beperkte groep mensen gesproken. De meeste Finnen spreken echter redelijk goed Engels zodat er zelden een taalbarrière zal zijn.

Euro. U kan overal met een bankkaart of kredietkaart betalen.

Op café of restaurant verwacht het personeel geen fooien. Uw gids gaat dit wel appreciëren.

In Finland is het 1 uur later in vergelijking met België en Nederland. Alle weergegeven tijden in het programma zijn steeds lokale tijden!

De sneeuwscooter is het vervoersmiddel bij uitstek om u door dit winter wonderland te verplaatsen. Bij de meeste excursies die wij aanbieden gebeurt het transport met een sneeuwscooter. Bij de excursies wordt er een onderscheid gemaakt tussen excursies in groep en excursies met een privégids. Privé excursies zijn wel wat duurder maar daartegenover staat een veel flexibelere invulling. Zeker voor de iets sportievere rijders gaat dit een enorme meerwaarde zijn.

Het rijden op zich is gemakkelijk. Alle machines zijn automaten. De controle gebeurt bijna uitsluitend met de gashendel. Van zodra je deze lost komt de sneeuwscooter snel tot stilstand. De rem wordt enkel als backup gebruikt.

De handvaten en gashendel zijn verwarmd waardoor u niet zo snel koude handen zal krijgen. De temperatuur is naar wens in te stellen. Voor de tweede persoon op de sneeuwscooter zijn er geen verwarmde handvaten. De sneeuwscooters (Lynx Xtrim 600 ACE – 60 pk) zijn maximaal 2 jaar oud en halen een maximumsnelheid van 110 km/uur. Rustige chauffeurs moeten niet panikeren. Door de 3 verschillende standen bepaalt u zelf snelheid en acceleratie. Voor meerdaagse tochten kan tegen een meerkost een racemodel aangevraagd worden.

De sneeuwscooters zijn verzekerd tegen ongevallen maar er blijft een franchise van 1.000 euro per accident. De franchise kan ter plaatse gedeeltelijk worden afgekocht tot 300 euro per accident. Kostprijs per dag: 20 euro.

Voorwaarden

De annuleringskosten zijn variabel volgens het tijdstip van annulering. De juiste datum van de annulering wordt bepaald door de datum van ontvangst door de organisator. Alle bedragen zijn aangeduid per persoon. Onderstaande kosten slaan op het landarrangement. Kosten verbonden aan de annulatie van vliegtuigtickets zijn variabel, in functie van de ticketvoorwaarden die bij boeking worden doorgegeven.

 • Tot 93 dagen voor afreis: 20% van de totaalprijs
 • Van 92 tot 62 dagen voor afreis: 35% van de totaalprijs
 • Van 61 tot 32 dagen voor afreis: 60% van de totaalprijs
 • Van 31 tot 9 dagen voor afreis: 80% van de totaalprijs
 • Vanaf 8 dagen voor afreis: 100% van de totaalprijs

Naamswijzigingen zijn kosteloos mogelijk voor het landarrangement. Naamswijziging voor een vliegtuigticket is niet mogelijk.

Bijgevoegd een overzicht van de optionele verzekeringen van Touring. Indien een polis inclusief annulering moet worden afgesloten dan moet dit gebeuren binnen de 2 weken na de reservatie. Bij boekingen binnen de maand voor vertrek moet dit onmiddellijk gebeuren. Voorvallen tussen boeking en afsluiten van de verzekering vallen onder de uitsluitingen!

Overzicht Reis

1780 €

vanaf prijs, per persoon
Zaterdag 29 tem maandag 31 januari, 2 nachten
De vluchten worden uitgevoerd door Finnair. Check-in en handbagage zijn inbegrepen.

29/01  Brussel – Helsinki   07.30-11.00  AY1550

29/01  Helsinki – Rovaniemi   12.10-13.30  AY533

31/01  Rovaniemi – Helsinki   14.10-15.30  AY534

31/01  Helsinki – Brussel   16.40-18.20  AY1545
Verblijf van 2 nachten in hotel Arctic City (3*+) in een standaard tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Check-in bij aankomst, check-out om 12u00.Inclusief

 • Vluchten met Finnair inclusief 23 kg check-in bagage en 8 kg handbagage
 • Transfers ter plaatse
 • Verblijf van 2 nachten in hotel Arctic City in een standaard tweepersoonskamer met ontbijt
 • Lunch op 29/1 en 30/1
 • Diner op 29/1 en 30/1
 • 29/1 – wedstrijdje ijskarten bij aankomst
 • 29/1 – avondsafari van 3 uur, 2 personen per sneeuwscooter
 • 30/1 – sneeuwscootersafari van 8 uur, 2 personen per sneeuwscooter
 • 30/1 – inititatie ijsvissen/sneeuwschoenwandelen + bezoek aan de rendierboerderij inclusief kort ritje van 600 meter + bezoek aan het Arctic Snow Hotel
 • 31/1 – huskysafari van 10 km
 • Gebruik thermische kleren voor 3 dagen
 • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse door ASL Travel


Exclusief

 • Single gebruik van de sneeuwscooter: +145 euro pp
 • Single gebruik van de kamer: +140 euro pp
 • Gedeeltelijk afkoop eigen risico sneeuwscooter: zie rubriek sneeuwscooters
 • Optionele verzekeringen: zie rubriek voorwaarden