The old & the new: Delhi Bekijk fotoreportage

The old & the new: Delhi

Maandag 26 november 2012

Eindelijk was het dan zover. Met een kleine 5 weken vertraging vertrokken wij naar India. De oorspronkelijke vertrekdatum was 24 oktober maar omwille van de kwalificatie van KRC Genk voor de groepsfase van de UEFA Europa League moest de reis willens nillens verzet worden.

De nacht was nog maar eens zeer kort. Na amper 3 uur slaap werden wij naar Zaventem gebracht. De melkboeren gaven gelukkig nog niet present waardoor het een normale ochtendspits was en wij ruim 3 uur voor vertrek op de luchthaven waren. Inchecken en de tijd doden in de Jet Airways lounge.

Op de vlucht zelf viel niets op te merken. Dankzij een fantatstische prijs in business class - speciaal voor reisagenten – vlogen wij in alle comfort naar Delhi. Lekker eten en een zetel die volledig plat gelegd kan worden. Meer moet dat niet zijn!

Na een vlucht van ruim 7 uur, een half uur voor op schema, landden wij op de nieuwe luchthaven van Delhi (Terminal 3). Kennismaking met D.S. van het agentschap Distant Frontiers, wagen in en transfer naar hotel The Claridges. Hier werden alle vouchers en resterende tickets overhandigd en kregen wij de sleutel van onze kamer. Niet zomaar een kamer maar een suite met zithoek, eettafel, … . “Because you are an important client mister Geusens!”. Mijnheer Geusens gniffelde eens inwendig en liet het zich welgevallen. Van mevrouw Panis kreeg ik in ieder geval geen klachten.

De dag werd afgesloten in de Aura, the Vodka Bar. Geen vodka maar een cocktail en enkele Corona’s als slaapmutsje vooraleer wij om 1 am naar bed gingen. Thuis was het nog maar 20u30.

 

Dinsdag 27 november 2012

Het voelde aan als midden in de nacht toen de wekker om 7u15 afliep. Het ontbijt was oké. Zoals op de meeste plaatsen ter wereld missen wij ons brood.  Het werd toast met kaas, salami en zalm gevolgd door een portie geschild fruit. Belangrijk: de koffie was lekker!

Om 9 uur vertrokken wij met onze gids en chauffeur op verkenning in Delhi, een dorp met zo’n 17 miljoen inwoners. Het kunnen er een miljoen meer of minder zijn. Niemand die het hier juist weet te vertellen. 

De eerste stop was de Jama Masjid moskee, de grootste moskee van Delhi. Niet echt spectaculair maar hij pakt wel goed op foto. De ‘rickshaw tour’ daarentegen was wel de moeite. Een Indiër van 50 kg had het voorrecht om onze 150 kg te verplaatsen op een riksja doorheen Old Delhi. Gelukkig dat de wegen breed waren, in perfecte staat en er amper verkeer was. Niet dus! Een geweldige ervaring!!

Voor de lunch werden wij afgezet aan restaurant Veda dat enkel Indische gerechten serveert. De ‘chicken curry South Indian style’ was lekker en gelukkig slechts matig pikant. Het restaurant wordt door ons agentschap vaak voor groepen geboekt. De inrichting is apart maar leuk en het eten heel correct.

Namiddag bezochten wij nog de crematieplaats van Mahatma Ghandi, de Humayun’s Tomb en de Qutub Minar. Dit zullen zeker niet de meest memorabele bezoeken blijken van onze rondreis.

Rond 17u00 waren wij terug aan het hotel. Tijd voor een douche en/of een hazeslaapje (Greet) vooraleer te gaan dineren in restaurant Sevilla. Carpaccio met truffel en zeebaars voor Greet, foie gras en wagyu voor mij. In één woord samen te vatten: TOP! Een absolute aanrader.

Morgenvroeg gaat het richting luchthaven voor de vlucht naar Kathmandu (Nepal). Wij verwachten er enorm veel van!