Roadtrip USA - SFO & Las Vegas Bekijk fotoreportage

Roadtrip USA - SFO & Las Vegas

Dinsdag 21 oktober - 'Ebola' vlucht UA973
 
United Airlines vertrok perfect op tijd uit Brussels Airport. De vlucht zou net geen 9 uur duren waardoor wij in Chicago ruim 2 uur hadden voor de security check, ophalen en afgeven bagage en het veranderen van terminal. 
 
Tot zover de theorie. Onmiddellijk na het landen vroeg de piloot om even te blijven zitten. Achteraan in het vliegtuig was een passagier ziek geworden en had moeten overgeven. Even later volgde de update. Vermits de passagier, een jong meisje, afkomstig was uit Monrovia (Liberia) heeft de captain de autoriteiten moeten verwittigen. Maw: ebola alarm! Uiteraard dadelijk onze Facebook status aanpassen! 
 
Het was wachten op een medische controle. Wij verwachtten een invasie van in ruimteachtige pakken uitgedoste mannen en vrouwen maar moesten het 75 minuten later stellen met 1 doktor met mond- en gezichtsmasker. Toch een kleine ontgoocheling. 10 minuten later mocht de Liberiaanse familie als eerste het vliegtuig verlaten; het arme meisje - met mondmasker - hoofd tussen de schouders en beschaamde blik naar de grond. 
 
Door de hele commotie was onze volgende vogel vliegen. United kon ons pas 's avonds om 20u30 een vlucht naar San Francisco aanbieden. Dit betekende 6 uur wachten. Ik vermoed dat onze blikken boekdelen spraken want spontaan zei de dame dat ze eens bij American zou kijken. Gelukkig hadden zij nog een vlucht om 16u10 waarop wij dadelijk herboekt werden. 
 
Een uurtje later dan voorzien kwamen wij aan in San Francisco. Per taxi ging het naar hotel Argonaut in Fisherman's Wharf. Het is een heel leuk viersterrenhotel met een goede locatie aan het water en vlakbij een vertrekplaats van de wereldberoemde San Francisco cable car. No more food maar een avondwandeling en een half flesje wijn om de gebeurtenissen van de dag door te spoelen. 
 
 
Woensdag 22 oktober - Bike the Bridge
 
De nacht was lang en kende veel onderbrekingen: klassieke symptomen van een jetlag. Uiteindelijk hielden wij bed tot 7u30. Blijkbaar had ik 's nachts ook enkele telefonische oproepen gemist waaronder eentje van Bart Husson van TV Limburg, met de vraag of ik het zag zitten om een interview te geven over de gebeurtenissen van de dag ervoor. Mensen die mij kennen weten dat ik dit helemaal niet graag doe maar ik ben ook van mening dat je uw kak niet moet intrekken na wat stemmingmakerij op de sociale media. 
 
Na het telefoongesprek besloot Greet om de familie toch maar in te lichten en gerust te stellen. Nadat ook Het Laatste Nieuws gebeld had, konden wij de 'ebola zaak' afsluiten en onze vakantie echt beginnen!
 
Rond de klok van tienen vertrokken wij per fiets naar de Golden Gate Bridge. Niet zomaar fietsen maar echte supersonische elektrische vélokes. Perfect voor een afgetrainde man als mij. Greetje volgde mij uit sympathie. Deze Tour (Bike the Bridge van blazingsaddles.com) is overigens een absolute aanrader. Je kan dit in groep of individueel doen. Groepsbeesten als wij zijn kozen wij voor de tweede optie. 
 
De weg loopt voor een groot deel langs het water van San Francisco Bay. Onder een stralend zonnetje peddelden wij de rest van de dag rustig rond, af en toe eens geholpen door de dikke batterij boven het achterwiel. Late namiddag ging het van Sausalito per ferry terug naar San Francisco. 
 
Zoveel inspanning verdiende een beloning in de vorm van een heerlijk diner in visrestaurant Waterbar, vlakbij de San Francisco - Oakland Bay Bridge.
 
 
Donderdag 23 oktober - Alcatraz & SF cable car
 
Voormiddag bezoek aan Alcatraz. Omdat wij te vroeg aan de ferryterminal waren dacht ik even de trip met een half uur te vervroegen. Was dat een misrekening! Alle excursies bleken vol te zitten tot en met zondag!! Maar goed dat wij dit op voorhand gereserveerd hadden. Dank u Greetje!
 
Lunch in Boudin restaurant is een aanrader! Namiddag namen wij de cable car tot Union Square. Het nemen van deze oude tram vergt wat geduld. Het duurde ongeveer een uur voor wij konden opstappen. Van Union Square ging het te voet door Chinatown, rand Financial District en via Little Italy - met espresso-stop - terug naar Fisherman's Wharf. Wij bleven ons verwonderen over de relatieve rust in deze stad. Voor een stad vergelijkbaar met Brussel is de verkeersdrukte onvergelijkbaar. In sommige wijken rijden amper wagens rond. Heerlijk relax!
 
De invloed van de wandeling door de Italiaanse wijk weerspiegelde zijn in de restaurant keuze voor het diner: venticello.com. Lekkere Italiaanse gerechtjes in een aangenaam kader met vriendelijk personeel. Super lekker gegeten!
 
 
Vrijdag 24 oktober - Lombard Street & Pier 39
 
Na het ontbijt met de cable car naar Lombard Street, de bekendste straat van San Francisco. Jammer genoeg lag deze half in de schaduw wat het fotograferen niet makkelijk maakte. 
 
Hierna wandelenden wij naar Pier 39, de meeste toeristische pier met verschillende winkels en restaurants allerhande. Het was er ongezellig druk. Het zicht op de Golden Gate Bridge maakte echter veel goed. Deze lag half in de wolken wat prachtige plaatjes opleverde. 
 
Na de laatste foto's ging het richting hotel voor check-out en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Las Vegas. Ook nu kwamen wij met een uur verlaging toe maar deze keer had het niets met vermeende ebola te maken. 
 
Las Vegas of Sin City; you like it or you hate it! I like it, maar niet te lang. Omdat wij op vrijdagavond toekwamen was het er gigantisch druk. Op het eerste deel van de Strip tussen hotel New York New York en The Venetian was het over de koppen lopen. De lichtstad trekt volk van alle slag aan. Van de grootste marginaal tot de rijkste inwoner op aarde, je vindt ze er beide terug; alleen niet in de zelfde hotelsuite en speelhol. 
 
Na het ophalen van de huurwagen, ons transportmiddel voor de komende 15 dagen, reden wij eerst eens over Las Vegas Boulevard alias de Strip. Ideaal voor Greet als kennismaking met de stad en perfect voor mij om te wennen aan een automaat. Na 2 bruuske remmaneuvers had ik het weer onder de knie. 
 
Wij logeerden 3 nachten in hotel Aria Resort & Casino. Ik had er hoge verwachtingen van maar deze werden niet helemaal waargemaakt. Misschien is de vergelijking met hotels Wynn en Encore at Wynn ook niet helemaal eerlijk. De Aria is goed maar niet top. Ook het cliënteel lijkt mij van een iets andere categorie ivm de eerder genoemde hotels.
 
 
Zaterdag 25 oktober - Hoover Dam, Eldorado Mine & Le Rêve
 
Ontbijt/brunch in The Buffet is op zijn minst royaal te noemen. Saladebar, Mexicaanse & Aziatische hoek, stand voor eiergerechten, hoek met patisserie en pannenkoeken, ... . Er werd geschransd dat het een lieve lust was. Wij waren al blij dat het geen toast moest zijn maar dat er brood en kaas was. Daar doen Amerikanen niet aan mee. Soeplepels roerei met worsten en halve varkens. That's the real stuff! Een mens is wat hij/zij (vr)eet. Dit was hier visueel heel duidelijk! 
 
Daguitstap naar Hoover Dam en de verlaten Techatticup mijn. Grootste nieuwigheid bij de Hoover Dam ten opzichte van mijn vorig bezoek is de nieuwe brug die Nevada met Arizona verbindt. De weg over de dam is er nu enkel nog voor de toeristen. De nieuwe brug is ook de perfecte locatie voor een selfie. Door de omvang van dit project is het ook niet makkelijk te fotograferen. Laatste vaststelling: het water lijkt mij weer enkele meters gezakt. Deze regio heeft duidelijk nood aan heel veel neerslag.
 
De Techatticup (Eldorado) mijn dateert van 1861 en is nu een leuke toeristische attractie. De oude gebouwen, verroeste wagens en vele details maken van deze plek een fotogenieke locatie. De rondleiding voor 12,50 USD pp is de moeite maar probeer een Russische of Chinese gids te krijgen. Van dit Amerikaans-Engels verstonden wij allebei geen fluit. 
 
De terugrit naar Vegas duurde een uurtje. Douchen, omkleden en op weg naar het Wynn hotel voor de show Le Rêve. Omdat de show pas om 21u30 begon, hadden wij nog tijd voor een 'Japke'.
 
De show zelf is ronduit fantastisch. Anderhalf uur lang keken wij met open mond naar een perfect georchestreerde uitvoering in een bad van water, licht en acrobatie die geen enkel moment verveelde. Absolute aanrader! De avond werd in stijl afgesloten aan de cocktail bar van hotel Wynn. 
 
 
Zondag 26 oktober -  'Strippen'
 
Luie zondag: uitslapen, brunchen en namiddag een 'stripke' doen. Geen gentlemen's club of tietenbar - dat doe ik alleen als Greet er niet bij is - maar een wandeling langs de strip. Deze ziet er overdag toch iets anders uit als in het donker, voor zover donker en Las Vegas samengaan. 
 
Een goede dubbele espresso bij Maggiano's waar wij dadelijk ook reserveerden voor 's avonds. Greet hare lasagne en mijn linguine di mare waren zeer lekker. Ook het dessert was top, alleen in hoeveelheid totaal erover. Zoveel overdaad werd er onmiddellijk terug afgewandeld. Onderweg moesten wij toch nog een gokje wagen. 3 dagen Las Vegas zonder één gokje, dat kan je niet maken. 15 minuten later en 100 USD lichter konden wij verder richting hotel. Tijd om te vertrekken!