Lapland

De magie van Lapland – een regio die zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland – ontdekt u het best in de winter wanneer de rivieren en meren bevroren zijn en een dik pak sneeuw de omgeving tot een sprookjeslandschap heeft herschapen.

Met onze groepen en programma’s zitten wij voornamelijk in Fins Lapland. De meeste gasten opteren voor een vast verblijf op één locatie van waaruit zij dagelijks uitstappen maken en de typische Lapse activiteiten ervaren. Het aanbod aan activiteiten is zeer ruim. Het best ervaar je de natuurlijke schoonheid van Lapland aan het stuur van een sneeuwscooter. Deze sneeuwscootertocht kan je perfect onderbreken voor een initiatie ijsvissen. Geduld, stilte en een dosis geluk zijn belangrijke factoren die uw succes bij het ijsvissen bepalen. Een andere leuke stop is een bezoek aan de rendierboerderij. In Lapland leven er meer rendieren dan mensen. Tijdens het bezoek aan de rendierboerderij krijgt u de mogelijkheid om een kort ritje met een rendierslee te maken.

Voor velen is een tocht met de husky’s – een huskysafari – het absolute hoogtepunt. Dit kan voor een half uurtje in combinatie met een sneeuwscootersafari of als volwaardige activiteit van een halve of volle dag. Voor de echte liefhebbers zijn ook meerdaagse tochten mogelijk waarbij u van cabin (blokhut) naar cabin trekt.

Bent u liefhebber van gemotoriseerde activiteiten? Boek dan zeker een wedstrijdje ijskarten. Vanaf 4 personen kan dit ook al op private basis. Na de kwalificatierondes start de wedstrijd. De behendigste op de ijskart wordt op het eind gehuldigd.

Ga zeker eens op zoek naar het noorderlicht of Aurora Borealis! Dit kan per sneeuwscooter tijdens een avondsafari of tijdens een wandeling met sneeuwschoenen.

Een indrukwekkende excursie in de tocht met de Sampo ijsbreker. Deze uitstap kan u ondernemen vanuit Kemi of vanuit Rovaniemi. Tijdens de ijsbrekercruise krijgt u de mogelijkheid om een duik te nemen in het ijskoude water van de Botnische Zee. Uiteraard krijgt u hiervoor een waterdicht thermisch pak.

Verblijft u in Rovaniemi of omgeving dan kan u ook een bezoek brengen aan de Kerstman in Santa Claus Village. Wist u dat de Poolcirkel of Arctic Circle dwars door de kamer van de heilige man loopt?

Bekijk zeker ook eens onze groepsreizen of voorbeeldreizen op individuele basis die steeds volledig aanpasbaar zijn. Via ons offerteprogramma kan u zelf uw droomreis samenstellen en dit in ieders budget.

Stel je reis samen

Dit online offerteprogramma stelt u in staat om snel en eenvoudig uw trip naar Lapland samen te stellen waarbij U de keuze heeft uit de regio’s Rovaniemi en Levi in Finland.

Naar activiteiten kan u kiezen uit 2 formules die combineerbaar zijn.

Er is de privé formule waar alle excursies per sneeuwscooter met privé gids worden uitgevoerd. U bepaalt in samenspraak met de gids de snelheid van het rijden, de timing en invulling van de dag. Flexibiliteit troef! Ook mogelijke extra activiteiten als ijskarten, ijsvissen, bezoek aan de rendierboerderij en Santa Claus Village kunnen op privé basis geregeld worden.

Nieuw is de groepsformule waar u aansluit bij een internationale groep. Alle excursies gaan door op vaste tijdstippen en zijn steeds gegarandeerd. Op de samenstelling van de groep hebben wij geen zicht. Het stelt u in staat dezelfde activiteiten te ondernemen aan een goedkopere prijs.

De sneeuwscooters zijn in beide gevallen nieuwe en krachtige machines die niet begrensd zijn. Snelle dames en heren raden wij wel de privé formule aan! Iedereen krijgt een thermisch pak zodat u de soms lage temperaturen goed kunt trotseren. 

Vindt u toch uw goesting niet? Stuur ons een mailtje en wij werken een aangepast programma uit!

Stel je eigen reis samen