Roadtrip USA: Washington DC View photo report

Roadtrip USA: Washington DC

Zaterdag 8 november - reisdag naar Washington

 
Vroege check-out en laatste autorit van de vakantie richting San Francisco Airport voor de vlucht naar Washington. Na een kleine 2 uur rijden waren wij veel te vroeg op de luchthaven. Het weekendverkeer is ook in de VS niet vergelijkbaar met het verkeer door de week.
 
Ons bestofte jeepje werd terug ingeleverd bij Alamo met 2414 mijl of 3865 km op te teller en een brandstoftank in reserve. Het karretje heeft goed dienst bewezen.
 
De United Airlines lounge is de slechtste die wij ooit hebben gezien. Vieze koffie en koeken waren gratis, frisdrank, bier en sterke drank waren betalend (!) en het draadloos internet waardeloos. Het gratis internet van de luchthaven was van veel betere kwaliteit.
 
Na een vlucht van 5 uur kwamen wij aan op Washington Dulles Airport. Omdat het aan de oostkust 3 uur later is, was het al avond bij aankomst. Transfer naar hotel Sofitel La Fayette waar wij nog net op tijd waren voor een snack in de hotelbar. Meer hadden wij ook niet nodig.
 
 
Zondag 9 november - Washington DC
 
Zeer goed geslapen in het beste van van de hele reis. Na de goede nacht volgende het beste ontbijt van de vakantie. Het hotel serveerde als keuzemenu een vlees- en kaasschotel. Met een stukje echt brood en een goede cappuccino zat ik even in de zevende ontbijthemel!
 
Washington heeft een goed metronetwerk waarvan wij dankbaar gebruik maakten om te stad te ontdekken. Wij namen de metro naar station Eastern Village. In deze volkse buurt vind je op zondag verschillende (rommel)marktjes. Ideaal om rond te kuieren onder een stralend herfstzonnetje al slurpend aan een lekkere latte. 
 
In deze wijk ligt ook 'Belga Café' van chef Bart Vandaele, bij ons misschien nog bekender als man van voormalig VRT-correspondent Greet De Keyser. De mosselen friet zagen er gewoon onweerstaanbaar uit. Blijkbaar niet voor mij alleen want de zaak zat 's middags afgeladen vol met een tiental wachtenden buiten. Ik kon niet anders dan een reservatie te maken voor die zelfde avond.
 
Van Eastern Village ging het te voet richting het Capitool. Het was zondag en Washington leek wel een verkeersarme stad. Zó rustig! Tot ontgoocheling van Greet bleek de koepel van het Capitool in de steigers te staan. Monumenten in steigers, daar houdt Greetje niet van!
 
Vanaf het Capitool begint de National Mall dat eindigt aan het Washington Monument, de gigantische obelisk van 169 meter hoogte. In het hele stuk hiertussen liggen verschillende musea. Voor de meesten is het echter een wandeling in het park. Voor ons een wandeling in een deels afgesloten park. Hun was aan de honderden toi toi's, nadars en podia duidelijk te merken dat hier kortelings een groots evenement zou doorgaan. 
 
Na het Washington Monument beginnen de Constitutionele Gardens die lopen tot aan Lincoln Memorial. Geen musea hier maar wel verschillende 'memorials' en waterpartijen. Op terugweg naar het hotel aten wij een pikante 'superdog' om het hongertje te stillen. 
 
Hoewel het geen Zeeuwse mosselen waren en ondanks het feit dat ik er betere gegeten heb, smaakten de mosselen friet met echte mayonaise hemels. Een Hoegaarden, dubbele espresso en een echte dame blanche maakten het plaatje compleet. Greetje glunderde even hard met hare Vlaamse stoverij. Top avondje!
 
 
Maandag 10 november - Washington DC
 
De laatste namiddag van de vakantie spendeerden wij volledig op Arlington National Cemetery. Deze laatste rustplaats voor meer dan 400.000 zielen, met als bekendste 'bewoner' John Fitzgerald Kennedy, is van een grootse schoonheid. Groots in oppervlakte en tot in de puntjes verzorgd. De stralend blauwe lucht en fantastische herfstkleuren maakten het plaatje af. 
 
Hier beseften wij ook wat er in de National Mall staat te gebeuren. De Amerikanen vieren geen wapenstilstand maar wel Veterans Day. Alle gesneuvelden uit alle oorlogen waren op 11/11 herdacht. Omdat de Verenigde Staten er om de zoveel jaar wel ergens eentje begint, is dit aantal niet gering. 
 
's Avonds diner in restaurant B Too, het tweede en recentst geopende restaurant van Bart Vandaele. De ligging op 14th St NW was slechts op een klein kwartiertje wandelen van het hotel. Deze keer coquilles voor Greet en een steak voor mij. Meer moest dat niet zijn. Culinair zaten wij in ieder geval al helemaal thuis. 
 
 
Dinsdag 11 november - Bye bye USA
 
Veterans Day en dit zullen wij geweten hebben. Het hele centrum was afgesloten door een indrukwekkende politiemacht. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om de laatste foto's te maken. Greet zou en moest nog een foto hebben van het Iwo Jima Memorial, een standbeeld ter ere van het US Marine Corps en alle oorlogen waarin zij gevochten hebben. Waarschijnlijk is dit standbeeld van 6 soldaten die een vlaggenmast planten wel één van de bekendste van de VS.
 
Foto genomen, metro naar het hotel, uitchecken en per taxi naar de luchthaven. 
 
Bye bye USA! You have been an awesome host for 3 weeks!